Klopp wilde Mourinho-aankoop Mkhitaryan niet: 'Het is niet saai, maar...'

Klopp wilde Mourinho-aankoop Mkhitaryan niet: 'Het is niet saai, maar...'

30-07-2016 10:02

Liverpool-manager Jürgen Klopp was afgelopen zomer niet in de markt voor Henrikh Mkhitaryan. De Armeense aanvallende middenvelder verkaste van Borussia Dortmund naar Manchester United en kon niet terecht bij Liverpool.

Een hereniging met Klopp zat er niet in, zo stelt de manager van The Reds in Liverpool Echo. "Ik heb al eens met hem gewerkt. En zodra je spelers onder je hoede hebt gehad, kom je meer over hen te weten. Je wilt graag ook andere spelers leren kennen. Dat is hoe het werkt", vertelt Klopp.

"Ik wist al vrij snel dat Henrikh naar United zou gaan. Er was absoluut geen reden voor mij om me daarin te mengen. Zo gaan we niet te werk. We hebben niet gekeken naar spelers waar we al eens mee gewerkt hebben. Als je dat wel doet, dan ken je hun goede en slechte punten. Je vraagt je af of dat weer het geval zal zijn", vervolgt de Duitser.

"Het is niet saai, maar je weet alles al van elkaar. Dus hoe kan je dan doorontwikkelen? Waar ligt de volgende stap? Hoe kan je die stap zetten? We konden voor tal van spelers gaan. Maar eerst moet je kijken wat je écht nodig hebt", besluit Klopp zijn relaas.