Uitblinker Club knokt voor basisplek: ''Het is aan ons om het uit te vechten''

Uitblinker Club knokt voor basisplek: ''Het is aan ons om het uit te vechten''

30-07-2016 08:20

Thomas Meunier verliet Club Brugge deze zomer voor Paris Saint-Germain. De landskampioen haalde Ricardo van Rhijn als opvolger, maar voorlopig staat Dion Cools op de rechtsachter. De jongeling maakte indruk tijdens de gewonnen openingsmatch tegen Mechelen (0-2).

Cools toonde aan dat Van Rhijn zijn basisplaats niet cadeau krijgt bij Blauw-Zwart. De 20-jarige Cools liet Achter De Kazarne zijn aanvallende kwaliteiten en lef zijn. Hij maakte voor rust ook nog eens het tweede doelpunten met een harde knal. Hij is content over zijn niveau. "Ik ben heel tevreden en trek de goeie lijn van vorige week door. Dat ik ook nog scoor, maakt het helemaal mooi'', aldus de rechtsback tegenover Het Laatste Nieuws.

De jeugdinternational kwam het afgelopen seizoen slechts acht keer in actie voor Club, nadat hij in de zomer overkwam van Oud-Heverlee Leuven. "Vorig seizoen belandde ik snel op het achterplan, maar toen was de situatie anders. Thomas Meunier speelt sowieso elke wedstrijd en daar had ik weinig tegen in te brengen.''

Cools heeft vertrouwen en gaat vol overtuiging de concurrentiestrijd aan met de Nederlandse nieuwkomer Van Rhijn. ''Nu heb ik het gevoel dat ik een eerlijke kans heb. Ik ben het systeem al gewoon, terwijl ik vorig jaar moest aanpassen. Het is aan Ricardo en mij om het uit te vechten, al zullen we sowieso beiden wel een aantal wedstrijden spelen."