Bayern greep naast droomkandidaat van Guardiola: 'Hij had het vaak over hem'

Bayern greep naast droomkandidaat van Guardiola: 'Hij had het vaak over hem'

30-07-2016 08:00

Pep Guardiola verruilde Bayern München deze zomer voor Manchester City. De Spaanse succescoach gaf in 2014 al een dringend advies over wie hem moest opvolgen in de Allianz Arena, claimt technisch directeur Michael Reschke.

Als het aan Guardiola had gelegen was Thomas Tuchel zijn opvolger geworden bij Bayern. De 42-jarige Duitse oefenmeester was zeer succesvol bij FSV Mainz, maar ging in 2015 al bij Borussia Dortmund aan de slag. Daar nam hij het stokje over van Jürgen Klopp. Zodoende was een functie bij de Duitse kampioen deze zomer niet meer aan de orde.

Volgens Reschke zijn Guardiola en Tuchel, die elkaar donderdag troffen tijdens een oefenduel tussen City en Dortmund, al langer onder de indruk van elkaars werk. "Ik had een goede relatie met Thomas en wist dat hij het werk van Pep bewonderde", zegt de directeur tegen 11 Freunde. "Pep was op zijn beurt onder de indruk van het spel van Mainz. Hij had het vaak over Thomas."

Hoewel Guardiola Bayern al in 2014 nadrukkelijk verzocht om in gesprek te gaan met Tuchel, kwam het nooit zover. De Duitser genoot destijds namelijk van een sabbatical. De Rekordmeister ging deze zomer in zee met Carlo Ancelotti.