'Ajax informeert inderdaad naar Balotelli voor opvolging van Milik'

'Ajax informeert inderdaad naar Balotelli voor opvolging van Milik'

30-07-2016 07:19

Mario Balotelli heeft volgens De Telegraaf inderdaad contact gehad met Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax. Op vrijdag verscheen het sappige gerucht over de aanvaller van Liverpool en dat gerucht klopt volgens de doorgaans goed ingevoerde krant.

Ajax zoekt vanwege het aanstaande vertrek van Arek Milik naar Napoli een nieuwe spits en volgens het dagblad is er indirect contact geweest met de 25-jarige Balotelli. Dat contact werd enige tijd geleden gelegd, er is nog geen vervolggesprek gevoerd met Mino Raiola, de Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer van de 25-jarige Italiaan.

De Amsterdammers werken voor elke positie met schaduwlijsten. Ajax aast op buitenkansen. In dat licht wordt deze toenaderingspoging ook gezien. Het was vooral de vraag hoe de situatie van Balotelli ervoor stond en of de spits haalbare kaart is voor de Nederlandse topclub.

In een eerder stadium sprak Ajax al eens met Samuel Eto'o. In de zomer van 2014 namen die gesprekken serieuze vormen aan, maar tot een transfer kwam het niet. Everton kreeg zijn voorkeur. Het is onduidelijk hoe serieus de interesse van Ajax in Balotelli precies is. Ajax legt volgens De Telegraaf de lat hoog bij het zoeken naar een Milik-opvolger. Door de transfersom voor Milik, die op weg is naar het Italiaanse Napoli, is er veel geld beschikbaar voor een spits en buitenspeler. Ajax heeft overigens meerdere doelwitten in het vizier.