Schitterende anekdote Kallström: 'Waar was ik op dat beslissende moment?'

Schitterende anekdote Kallström: 'Waar was ik op dat beslissende moment?'

29-07-2016 18:41

Kim Kallström beleefde in 2014 een op het eerste oog weinig verheffende verhuurperiode bij Arsenal. De middenvelder komt tegenover de Zweedse radio echter met een schitterende anekdote. Hij spreekt van de 'vijftien meest geweldige minuten van zijn leven'.

De 33-jarige Kallström begon door blessureleed slechts in één Premier League-duel in de basis in zijn periode bij Arsenal, maar veroverde wel de FA Cup. De halve finale tegen Wigan Athletic, waarin hij in de 83e minuut inviel, staat hem nog helder voor de geest. "Ik ben een man van in de dertig die een jongensdroom beleefde", zijn de uitspraken van de Zweed vertaald door Reddit-gebruiker Zhongda.

Het treffen met Wigan draait uiteindelijk uit op strafschoppen. "Ik hoor Wenger roepen in het Frans: 'Kim, neem jij penalty's?' 'Ja, ik neem er graag één'. 'Goed, je mag als tweede'", vertelt Kallström. "De keeper duikt de verkeerde hoek ik. Als ik de beelden terugzie ben ik echter verrast waar de bal eindigde. Hij ging in de linkerbenedenhoek, het tegenovergestelde van hoe ik het mij herinner. Ik wilde aanvankelijk hoog in de linkerhoek trappen, maar ik dacht dat ik laag in de rechterhoek schoot. Ik ben verward, maar de bal ging tegen de touwen."

"We wonnen vervolgens ook de finale", vervolgt Kallström. "Hoewel mijn bijdrage klein was, was het een hoogtepunt voor mij. De beste vijftien minuten van mijn leven, en ik blijk mij niet te kunnen herinneren wat er is gebeurd. Waar was ik op dat beslissende moment? Trance, shock een zenuwinzinking? Noem het zoals je wilt. Ik weet zeker dat sport en voetbal iets ongrijpbaars hebben. Dat is waarom ik er van hou."