Kandidaat-aanvoerder Sebastian De Maio: Ik ben verrast en geflatteerd

Kandidaat-aanvoerder Sebastian De Maio: "Ik ben verrast en geflatteerd"

29-07-2016 18:26

Anderlecht heeft vrijdagnamiddag zes nieuwkomers voorgesteld in het Constant Vanden Stockstadion. Verdediger Sebastian De Maio verliet Italië na tien seizoen om bij de Brusselse club te komen spelen.

"Ik had verwacht dat ik mijn loopbaan in Italië zou afsluiten", vertelde De Maio aan De Morgen. "Wanneer een club als Anderlecht echter interesse toont, kan je niet anders dan geflatteerd zijn. Ik heb me ondertussen al goed aangepast. Dit is een club die weet wat ze wil en die zijn ambitie niet wegsteekt. Dat bevalt me wel."

"Ik heb geen ervaring in de Belgische competitie, maar ik kijk er enorm naar uit. In Italië is er veel aandacht voor het tactische aspect, maar ik heb al gemerkt dat dat in België ook het geval is. Je moet altijd intelligent voetballen, maar techniek en agressiviteit zijn hier misschien belangrijker. Mijn ervaring uit Italië zal sowieso van pas komen."

De 29-jarige verdediger heeft zich bij Anderlecht meteen opgeworpen als een echte leider en maakt zelfs kans op de aanvoerdersband. "In principe is Steven Defour onze kapitein, maar de keuze moet nog gemaakt worden. Ik ben verrast en geflatteerd. Als ik de band krijg, zal ik die met trots en waardigheid opnemen."