Weiler voert al meteen wijzigingen door tegen Moeskroen: Kruipt in de benen

Weiler voert al meteen wijzigingen door tegen Moeskroen: "Kruipt in de benen"

29-07-2016 16:53

RSC Anderlecht opent zaterdag het nieuwe seizoen met een verplaatsing naar Moeskroen. Dat doet het ook met een nieuwe coach. René Weiler moet de Brusselaars naar een titel loodsen.

De eerste officiële wedstrijd van Anderlecht zit er al op. Er werd een gelijkspel gehaald in Rusland. “Als we tegen Moeskroen met dezelfde mentaliteit voor de dag komen, moeten we zeker kunnen winnen. We zullen geconcentreerd moeten zijn. Je moet de tegenstander altijd respecteren, alle wedstrijden zijn immers lastig”, zei Weiler aan Belga.

Hij denkt ook al meteen aan de terugwedstrijd van woensdag. "Mogelijk wijzig ik mijn ploeg tegen Moeskroen op twee of drie plaatsen, maar dat ligt nog niet vast. We maakten een verre verplaatsing die in de benen kruipt bij sommige spelers. De titel is zeker het doel, maar we willen ons ook plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League."

Weiler begint met minder druk door de Play-Offs. "De match tegen Moeskroen is natuurlijk minder beslissend dan later in de competitie. Dat neemt niet weg dat we gewoon willen winnen. Play-offs maken het moeilijker, maar daardoor hebben clubs ook meer tijd om op kruissnelheid te komen."