Napoli-preses slaat terug naar 'leugenaar' Higuain: 'Schaamteloos, een schande'

Napoli-preses slaat terug naar 'leugenaar' Higuain: 'Schaamteloos, een schande'

29-07-2016 16:44

Gonzalo Higuain vertrekt niet bepaald via de voordeur bij Napoli. Aurelio De Laurentiis, voorzitter van de Italiaanse club, slaat vrijdag snoeihard terug naar de nieuwe spits van Juventus.

Higuain haalde bij zijn perspresentatie uit naar De Laurentiis, die een dag later uitgebreid reageert in een statement op de clubsite. De flamboyante voorzitter is woest. "Ik wil graag reageren op de uitspraak van Higuain dat hij vooral naar Juventus is vertrokken vanwege mij. Ik heb lang en hard nagedacht over óf dit het waard was om op te reageren, omdat iedereen de waarheid kent. Ik heb besloten dat het beter is om wat van me te laten horen", begint De Laurentiis.

De Napoli-preses komt vervolgens mij vijf punten om Higuain neer te halen. "Als meneer Gonzalo Gerardo Higuain geïrriteerd was door mijn aanwezigheid, heeft hij er een hoop jaren over moeten doen om tot dat besef te komen. Of hij is een leugenaar of een geweldige acteur. Dat laatste lijkt me sterk, omdat ik wel wat weet van acteurs", aldus de 67-jarige filmproducent.

De Laurentiis gaat vervolgens door met het opsommen van redenen waarom Higuain, die voor 94 miljoen euro vertrok, geen hekel aan hem kan hebben. Hij sluit af met een nieuwe sneer: "Zeggen dat zijn vertrek mijn fout is, toont een groot gebrek aan respect. Higuain is schaamteloos in zijn verwijten en heeft alle inwoners van Napels verraden. Het is een schande."