RSCA komt met verrassende oproep naar eigen supporters en zoekt steun

RSCA komt met verrassende oproep naar eigen supporters en zoekt steun

29-07-2016 14:43

RSC Anderlecht begint zaterdag aan de competitie met een wedstrijd tegen Moeskroen. Na twee mindere seizoenen is het van moeten bij paars-wit. Een pak supporters zijn dan ook ontevreden met de prestaties van hun ploeg. Het bestuur roept de supporters op om achter paars-wit te blijven staan.

"Warme oproep: raak niet aan de solidariteit van de club", klinkt het op de officiële website van Anderlecht. "Zaterdag spelen we onze eerste match van een nieuwe, erg belangrijke, campagne. Zondag is het onze jaarlijkse Fan Day waar veel families en kinderen aanwezig zullen zijn. De club heeft een grote inspanning gedaan om zondag de club dichter bij de supporters te brengen.

"Woensdag spelen we een erg belangrijke Europese wedstrijd, thuis tegen FK Rostov. Een speler viseren, een werknemer van RSC Anderlecht die steeds uitblinkt door zijn inzet en werklust, een speler waarvan de kwaliteiten door vriend en vijand erkend zijn, zou niet aanvaardbaar zijn. Niet alleen de speler lijdt hieronder, ook de hele ploeg en de club. We hebben een jonge ploeg die alle steun kan gebruiken."

Een echte kans
"Geef het nieuwe Royal Sporting Club Anderlecht een echte kans. RSC Anderlecht is één familie, één groep. Als een minderheid beslist om de nieuwe campagne nu al onder druk te zetten door acties te organiseren tegen de club, zijn bestuur, de spelers, de medewerkers en de meeste fans dan raakt men aan de broodnodige solidariteit die nodig zal zijn om te presteren.  We vragen alle fans om als een man achter de ploeg en de staf te staan zodat we alle kansen behouden om zo goed mogelijk te presteren", besluit men in de mededeling.

Dat Anderlecht met die mededeling naar buiten komt, is toch uiterst vreemd. Mogelijk verwacht men negatieve reacties van enkele supporters op de fandag van zondag. Met deze mededeling hoopt men die enkelingen toch tot inkeer te doen brengen.