Twijfels rond Anderlecht borrelen op: Toen klonk ook hetzelfde liedje

Twijfels rond Anderlecht borrelen op: "Toen klonk ook hetzelfde liedje"

29-07-2016 14:10

RSC Anderlecht wil na twee slechte seizoenen eindelijk nog eens de titel winnen. René Weiler is de coach die de Brusselaars naar de titel moet loodsen. De Zwitser maakte al enkele zware beslissingen. Maar volgens Johan Boskamp is alleen een nieuwe coach niet genoeg.

"Toen Besnik Hasi John Van den Brom opvolgde, klonk hetzelfde liedje", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Nieuwe bezems vegen altijd schoon." Toch gelooft hij dat er onder Weiler al een mentaliteitsverandering is gekomen. "Als ik Youri Tielemans bezig zie, denk ik toch niet dat het komend weekend op Moeskroen qua mentaliteit weer zo dramatisch zal zijn als vorig seizoen", aldus de Nederlander.

Geert De Vlieger stelt zich toch vragen. Volgens hem moet er meer gebeuren dan enkel de komst van een nieuwe coach. "Ze gaan toch niet denken: een nieuwe trainer en na enkele weken is alles koek en ei? Weiler is in elk geval duidelijk. Het is ook zijn enige kans op overleven", zegt de voormalige doelman.

"Al was na Hasi een andere wind nodig, alleen een nieuwe coach zal het probleem van Anderlecht niet oplossen. Maar goed, eigenlijk begint de voorbereiding pas eind augustus, wanneer alle versterkingen binnen zijn", besluit hij.