Carrière van Lepiller totaal in het slop: Ik wil terug naar België

Carrière van Lepiller totaal in het slop: "Ik wil terug naar België"

29-07-2016 13:47

Wie kent er de Fransman Matthias Lepiller nog? De voormalige spits van Eupen stond bekend voor zijn snoeiharde vrijschoppen, maar helaas ook voor zijn beperkte actieradius. Nu zoekt hij een club... de zoektocht duurt al een jaar.

L'Avenir vroeg zich af hoe het nog was met Lepiller, en blijkbaar gaat het niet zo goed. Eupen huurde hem van Fiorentina, dat hem niet meer nodig had. Daarna trok hij naar Novara in de Serie B, waar hij moest vertrekken in 2014. Hij tekende bij Juve Stabia, die ploeg speelt in de derde afdeling van Italië. Sinds de zomer van 2015 heeft hij nergens meer een contract gehad. Vooral zijn blessurelast is een boosdoener.

"Ik speelde een goed seizoen bij Novara en kon naar de Serie A, maar toen scheurde ik net voor de play-offs voor promotie mijn kruisbanden. Ik heb maandenlang niet gespeeld, en toen ik ben ik te snel teruggekeerd en bleven de kleine blessures zich opstapelen. Mijn contract liep af en toen heb ik een jaar gekregen bij Juve Stabia. Sindsdien is er niets. Ik heb een jaar niet gespeeld", legt hij uit.

Komt daar binnenkort verandering in? "Ik heb een paar aanbiedingen gehad, vanuit de National (Franse derde klasse, red...) en de CFA (Franse amateurliga). Er is ook interesse vanuit een paar landen in het Oosten. Ik wacht tot er iets interessants komt."

België?
Naar België terugkeren wordt niet gemakkelijk. "Ik heb geen contacten om terug te keren naar België, maar het zou me bevallen. Ik ben niet 100%, maar in een twintigtal dagen kan ik mijn vorm terugvinden. In België hebben ze niet overal veel middelen maar het voetbalt bevalt me er wel. Al wat ik vraag is het minimum om van te leven. Zo kan ik me herlanceren."