Preud'homme heeft bijzonder contract bij Club Brugge: Dat vind ik maar logisch

Preud'homme heeft bijzonder contract bij Club Brugge: "Dat vind ik maar logisch"

29-07-2016 13:15

Michel Preud'homme is bijzonder populair bij Club Brugge, Club heeft deze zomer dan ook alles gedaan om hem te houden. Toch was het vorig jaar even anders: na de 5-0 tegen Napoli mocht Club hem zelfs gratis ontslaan.

Preud'homme wil namelijk nooit een ontslagpremie vangen, zo onthult hij in Het Laatste Nieuws. Na Napoli bood hij aan om te vertrekken, zonder enige vergoeding. "Ik kon niet aanvaarden dat we zó werden afgemaakt. En dan vind ik het maar logisch dat ik mijn werkgever de vrijheid geef om het contract te ontbinden. Veel clubs wíllen graag hun trainer ontslaan, maar kunnen het niet omdat ze dan een ontslagclausule moeten betalen. Ik hoef geen ontslagclausules in mijn contract, ik wil geen geld rapen op de rug van een club als ik zélf vind dat ik tekortschoot."

Mannaert wilde echter niet weten van een vertrek, zo bevestigt hij zelf. "Ik geef toe dat ik het als mens lastig had om te zien hoe Michel zich de nederlaag fel aantrok. Maar de nuchtere analyse die Bart en ik maakten, had niks te maken met de goede band die we hebben met Michel - ik vond dat hij geen enkele schuld trof. We waren overklast in combinatie met individuele fouten. Het was gewoon niet correct van Michel om de volle verantwoordelijkheid bij zichzelf te zoeken."