Dendoncker ziet niemand treuren om Hasi: In voetbal is het ieder voor zich

Dendoncker ziet niemand treuren om Hasi: "In voetbal is het ieder voor zich"

29-07-2016 13:00

Voor Leander Dendoncker kan het komende seizoen het seizoen van de doorbraak zijn. De defensieve middenvelder wil een volgende stap zetten, en misschien kan dat wel onder de vleugels van René Weiler. Die heeft Besnik Hasi snel doen vergeten.

Dendoncker was verrassend snel hersteld van het ontslag van de vorige trainer. "Eerlijk: we waren snel over het vertrek van Hasi. In het voetbal is het toch vaak ieder voor zich en de nieuwe trainer liet zich gelden", begint Dendoncker in Het Nieuwsblad. 

De nieuwe coach brengt voorlopig onder meer discipline bij. "Weilers eerste woorden waren: Maakt niet uit of je hier al jaren voetbalt: wie mij aanstaat, speelt. We wisten ook snel dat we de regels moesten volgen. Daarom was ik niet verrast dat Okaka en Kara op de vingers werden getikt. Het was nodig om onze mentaliteit beter te maken en nu gelden voor iedereen dezelfde wetten. Pas op, Weiler kan ook lachen, hoor. Alleen niet op training."

De oefensessies zijn onder Weiler kennelijk plots een pak zwaarder. "Bij Hasi hadden we 's morgens soms een duurloop en daarna nog twee trainingen. Onder Weiler is er vaak maar één sessie, maar die is ontzettend intensief. De coach eist een enorme inzet en concentratie. We hadden dat nodig, maar het wordt een uitdaging om dat vol te houden. Sommigen hebben daar niet het karakter voor. Anderen moeten eraan wennen."