Verdier: Ik lag de hele nacht wakker, wachtend op nieuws uit Nice

Verdier: "Ik lag de hele nacht wakker, wachtend op nieuws uit Nice"

29-07-2016 12:52

KV Mechelen trapt vrijdagavond het seizoen 2016/2017 op gang met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Nicolas Verdier, die zijn thuisstad Nice getroffen zag worden door een terreuraanval en vier dagen later zijn tante verloor, kan niet wachten om aan de competitie te beginnen. "Voetballen helpt om mijn gedachten te verzetten. Dat de competitie dus maar begint", klinkt het bij de aanvaller.

Verdier heeft op persoonlijk vlak enkele bijzonder zware weken achter de rug. "Het is allesbehalve simpel", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb het moeilijk om te aanvaarden wat er op zo'n korte tijd kan gebeuren. Eerst was er de aanslag in mijn geboortestad Nice. En vier dagen later overlijdt mijn tante totaal onverwacht aan een hartaanval. Het zal nog wel een tijdje duren voor ik dat allemaal verwerkt heb."

"Mijn broer belde me op vanuit Cannes. We vreesden voor mijn zus, mijn tantes, mijn nonkels... Op mijn ouders na woont bijna heel mijn familie in Nice. Die hele nacht heb ik wakker gelegen, wachtend op nieuws. Gelukkig bleven ze allemaal ongedeerd. Een enorme opluchting, maar tegelijk een enorm verdriet om de Promenade des Anglais bezaaid te zien liggen met onschuldige slachtoffers, jong en oud. Deze zomer was ik zelf nog op de plaats van de aanslag voor een vrijgezellenfeestje. Je krijgt het gevoel dat je nergens meer veilig bent."