Guardiola haalt schouders op na veeg uit de pan van Ribéry: 'Hij heeft gelijk'

Guardiola haalt schouders op na veeg uit de pan van Ribéry: 'Hij heeft gelijk'

29-07-2016 12:40

Pep Guardiola heeft Franck Ribéry van een zeer gevat antwoord voorzien. De manager van Manchester City werd de laatste weken door zijn voormalig speler van Bayern München bekritiseerd. Guardiola trekt zich hier niks van aan en heeft inmiddels gereageerd op de uitspraken van de Franse buitenspeler.

Volgens Ribéry kan Carlo Ancelotti, de opvolger van Guardiola in Zuid-Duitsland, zich veel beter inleven in zijn spelers en is Guardiola nog jong en onervaren. "Ik moet over Ribéry zeggen dat ik nog steeds heel erg van hem houd. Het is goed dat Ribéry zegt dat ik jong ben. Hij heeft gelijk. Ik ben hier ook om te leren. En in de voorbije week heb ik weer veel geleerd", antwoordt de coach op een persconferentie in China op de uitspattingen van zijn voormalige pupil.

De 45-jarige oefenmeester, tweevoudig winnaar van de Champions League als coach, verblijft met zijn nieuwe club Manchester City momenteel in het Aziatische land ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week oefenden City en Bayern overigens nog tegen elkaar. De Duitsers wonnen het oefenduel met 1-0.