Hagi feliciteert Gent met efficiënt spel: Een mooie leerschool voor mijn jongens

Hagi feliciteert Gent met efficiënt spel: "Een mooie leerschool voor mijn jongens"

29-07-2016 12:29

Gheorghe Hagi veroverde tijdens zijn actieve carrière als voetballer de harten van menig liefhebber over heel de wereld. Als trainer verloopt het minder vlot. Met 'zijn' bescheiden Viitorul Constanta moest hij dinsdag echter een zware nederlaag slikken in de Ghelamco Arena. "Ik moet de thuisploeg feliciteren", klonk het na afloop van de vernedering.

"In de eerste 20 minuten hebben wij nog wat weerwerk kunnen bieden. Ook al stond het dan al 1-0. Daarna drukte Gent meer en meer zijn stempel en moesten wij de wedstrijd helemaal ondergaan", citeert Het Laatste Nieuws de Roemeen.

"In de tweede helft, toen het 3-0 stond, ging Gent op zoek naar meer. Wij hadden daar spijtig genoeg geen antwoord op. Een gebrek aan ervaring is dat, maar ik kan mijn jonge spelers zeker niets verwijten", aldus de Maradona van de Karpaten. "Ik moet de thuisploeg feliciteren voor hun efficiënt voetbal. We hebben hier een sterke tegenstander getroffen. Mijn spelers kregen op Gent een mooie leerschool en dat zal hun sterken in de toekomst."

"Dit was onze eerste Europese match. Dat mag ook niet vergeten worden. We verloren op het einde Tiru met een blessure aan het hoofd. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en zal daar verdere medische opvolging krijgen. De terugmatch? Die gaan we net zo aanpakken als we vandaag hebben gedaan. Uitgaan van ons eigen kunnen en vooral leren. Veel leren."