Juventus rockt op de transfermarkt: zó ziet de nieuwe opstelling eruit!

Juventus rockt op de transfermarkt: zó ziet de nieuwe opstelling eruit!

29-07-2016 11:48

Juventus is de meest actieve grootmacht deze zomer op de transfermarkt, met onder meer de megadeal van Gonzalo Higuain (90 miljoen euro). De Italianen zijn met enorme uitgaven een serieuze ploeg aan het samenstellen waarmee het een gooi gaat doen naar de winst van de Champions League. VoetbalPrimeur zet de '11' van Juventus van komend seizoen neer.

Juventus gaf deze transferperiode al 157,5 miljoen euro (!) uit aan nieuwe spelers en is nog niet uitgewinkeld, want de club zal nog op zoek moeten naar een opvolger van Paul Pogba, die op het punt staat om voor 120 miljoen euro naar Manchester United te verkassen. 'De nieuwe Pogba' zal in het rijtje nieuwe versterkingen komen met Higuain (90 miljoen euro), Miralem Pjanic (32 miljoen euro), Marko Pjaca (23 miljoen euro), Mario Lemina (9,5 miljoen euro, vorig seizoen al op huurbasis actief bij Juve), Mehdi Benatia (gehuurd, 3 miljoen euro) en Dani Alves (transfervrij).

Op de opengevallen plek bij een vertrek van Pogba na, kunnen de poppetjes van coach Max Allegri al neergezet worden. En wat blijkt: Juventus werkt aan een ploeg die volgend seizoen absoluut een van de favorieten gaat zijn voor de winst van de Champions League. De Oude Dame is één van de grote winnaars van de transfermarkt, zeker als het Nemanja Matic of Blaise Matuidi (op dit moment de meest genoemde kandidaten voor de Pogba-opvolger) nog weet te strikken.

Juventus speelt sinds het Antonio Conte-tijdperk in een 3-5-2-systeem en dat betekent dat voor Gianluigi Buffon waarschijnlijk de volgende drie verdedigers zullen staan: Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en de nieuweling Mehdi Benatia, met good old Andrea Barzagli achter de hand. Op de flanken van het middenveld liggen offensieve rollen weggelegd voor aanwinst Dani Alves, perfect voor die positie, en Alex Sandro, die de erfenis van Patrice Evra langzaam maar zeker op zich gaat nemen.

De van AS Roma overgekomen Miralem Pjanic wordt de nieuwe spelverdeler op het Turijnse middenveld, met in ieder geval Sami Khedira - indien fit - in zijn rug. Paul Pogba zal aan zijn zijde verdwijnen en daar ligt nog het enige vraagteken in de Juve-opstelling. Met Claudio Marchisio heeft de ploeg een prima vervanger achter de hand, maar het middenveld is te dun bezet en er zal iemand bij moeten komen, met Matuidi en Matic naar verluidt als belangrijkste kandidaten.

In de voorhoede natúúrlijk de man van 90 miljoen euro: Gonzalo Higuain, altijd goed voor een recordaantal doelpunten en de man die Juventus aan groot succes kan helpen. De logische keuze naast hem is Paulo Dybala, linkspoot en zelf ook topschutter. En daarachter heeft Allegri ook nog de beschikking over aankoop Pjaca en Mario Mandzukic. Kortom: verwacht grote dingen van Juventus komend seizoen.