Dury wil respect voor zijn club: Wij zijn géén duiventil hier aan de Gaverbeek

Dury wil respect voor zijn club: "Wij zijn géén duiventil hier aan de Gaverbeek"

29-07-2016 11:07

Een duiventil, het woord dat menig voetballiefhebber doet denken aan het Standard onder Luciano D’Onofrio. Tegenwoordig duikt de term steeds meer op wanneer het over Zulte Waregem gaat. Coach Francky Dury vindt het oneerbiedig om zo over zijn club te praten.

Zulte Waregem rondde afgelopen week met Obbi Oulare zijn zevende inkomende transfer af. Bovendien zou Dury graag nóg drie spelers aantrekken. "Ik hoor het niet graag, duiventil. Er is overál veel verloop", moppert de trainer in Het Nieuwsblad.

"Schrijf maar op: er mogen nog drie spelers bijkomen", aldus Dury, die weet welke spelers hij wil. Een centrale verdediger, een centrale middenvelder en een flankspeler moeten zijn troepen versterken.

"In het verleden is gebleken dat te veel niet goed is. En we zaten, een beetje verplicht door de verbouwingen aan het stadion, aan veel huurspelers. Nu hebben we gekozen voor een A-kern van 22 spelers", stelt Dury.

"Maar nu zitten we nog te krap. Er mag bijvoorbeeld achterin door de blessure van Dalsgaard niets gebeuren met De fauw. En Baudry doet het nu centraal wel beter, maar er is echt nog iemand nodig."

"Na Oulare wil ik ook nog een centrale verdediger en een centrale middenvelder, ja. En nog een linkerflankspeler. Of ons dat nog tien procent sterker zou maken, zeg ik niet, of ze jagen de prijs nóg omhoog."