Is Raiola beste makelaar ter wereld? Hij kan zelfs een hoop stront verkopen

Is Raiola beste makelaar ter wereld? "Hij kan zelfs een hoop stront verkopen"

29-07-2016 08:27

Ruim twintig miljoen euro (!) lijkt Mino Raiola over te houden aan de megadeal tussen Juventus en Manchester United omtrent Paul Pogba. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer flikt 't telkens weer om uit te groeien tot een hoofdrolspeler op de transfermarkt, tot verbazing van Willem van Hanegem en Johan Derksen. 

Eerder deze zomer maakten onder meer Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic - enkele andere spelers uit de stal van Raiola (48) - ook al een transfer. Pogba wordt de volgende. United heeft ruim honderd miljoen over voor de Fransman, Raiola ontvangt hoogstwaarschijnlijk een ongeëvenaarde commissie voor de deal. 

"Mesjogge toch? Ook die 125 miljoen euro voor Pogba... Dat is geen enkele speler waard in mijn ogen. Maar goed: Raiola krijgt het voor elkaar. En hij heeft - heel belangrijk - de juiste connecties en contacten in bestuurskamers en aan de onderhandelingstafel", vertelt Van Hanegem aan het Algemeen Dagblad. "Hij is dus geen koekenbakker. Sterker: spelers melden zichzelf bij hem. Door Zlatan en andere grote namen te vertegenwoordigen, heeft hij een grote status."

"Of het nou pizza's zijn of linksbuitens, dat maakt hem niks uit. Hij zou zelfs in staat zijn om jou en mij een hoop stront te verkopen, daarvoor commissie te vangen om ons vervolgens met een goed gevoel achter te laten", stelt Derksen vast.