Vanden Stock in nauwe schoentjes na uitspraken over Praet

Vanden Stock in nauwe schoentjes na uitspraken over Praet

29-07-2016 07:15

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock gaf eerder deze week een opmerkelijk interview aan Het Laatste Nieuws. Daarin plaatste hij vraagtekens bij de blessure van Dennis Praet. Die heeft officieel een liesblessure, maar volgens Vanden Stock is het eerder transferitis.

De advocaat van Praet kan helemaal niet lachen met die uitspraak. Hij gaat nu in de tegenaanval. "Het laatste wat we willen, is een polemiek starten. Maar het bestuur van Anderlecht doet uitschijnen dat Dennis niet echt geblesseerd is. Als ze één telefoontje naar de medische staf zouden doen, zou dat al veel oplossen. Die kan bevestigen wat er echt aan de hand is", aldus advocaat Dirk Vanden Boer.

Praet is kennelijk net geblesseerd omdat hij zich te veel inzette voor Anderlecht. "In het begin van de voorbereiding kreeg Dennis last van zijn lies. De dokter had hem toen drie weken rust voorgeschreven. Maar op vraag van Anderlecht is hij toch meegegaan op stage, terwijl hij het eigenlijk nog rustig aan moest doen. Zo loyaal is hij wel. Maar Dennis is daar wel hervallen in zijn blessure."

Praet gaat ook geen vuile trucjes gebruiken om zijn transfer te realiseren, zoals Matias Suarez dat wel deed. "Hij revalideerde de voorbije weken bij Lieven Maesschalck. Dat doe je toch niet als je niet geblesseerd bent? Dennis heeft géén transferitis, geloof me. Hij zit niet in Argentinië, zoals andere spelers. Als hij hersteld is van zijn blessure, wil hij wél nog spelen voor Anderlecht. Hij heeft veel respect voor de club en de supporters."