'Arsenal laat Thomas Vermaelen links liggen voor dure Duitse EK-ganger'

'Arsenal laat Thomas Vermaelen links liggen voor dure Duitse EK-ganger'

28-07-2016 22:45

Niet Rode Duivel Thomas Vermaelen, maar Shkodran Mustafi is favoriet om deze zomer de overstap te maken naar Arsenal. De Londense club heeft contact opgenomen met Valencia.

De Spaanse club pikte Mustafi twee jaar geleden voor acht miljoen euro op bij Sampdoria en kan deze zomer gaan cashen. Arsenal is immers concreet geïnteresseerd in de Duitse verdediger, meldt het Duitse Sky donderdagavond. In het Valencia-contract van Mustafi staat een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro.

Zover wil Arsenal schijnbaar niet gaan. In Duitsland wordt aangenomen dat dertig miljoen euro plus tien miljoen aan bonussen voldoende moet zijn om Mustafi naar het Emirates Stadium te lokken. De 24-jarige Duitser kwam deze zomer in actie voor Duitsland op het EK, nadat Jerome Boateng geblesseerd uitviel.

De twaalfvoudig international lijkt bij Arsenal in elk geval een streepje voor te hebben op goedkopere opties zoals Thomas Vermaelen. Arsène Wenger heeft dringend behoefte aan een nieuwe verdediger, omdat aanvoerder Per Mertesacker naar verwachting vier tot vijf maanden niet inzetbaar is.