Indrukwekkend AA Gent maakt brandhout van ploeg Gheorghe Hagi

Indrukwekkend AA Gent maakt brandhout van ploeg Gheorghe Hagi

28-07-2016 22:21

Een indrukwekkend AA Gent heeft brandhout gemaakt van het Roemeense Viitorul Constanta in de derde voorronde van de Europa League. De Buffalo’s wonnen op eigen veld met 5-0 na doelpunten van Stefan Mitrovic, Kalifa Coulibaly (2), Laurent Depoitre en Renato Neto. De terugwedstrijd in Roemenië wordt een strandwandeling voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck.

Het Viitorul van voormalige stervoetballer Gheorghe Hagi beloofde een taaie brok te worden voor de Oost-Vlamigen, maar niets leek minder waar. De thuisploeg nam meteen het heft in handen en domineerde het eerste kwartier. Gent werd beloond met het openingsdoelpunt van Mitrovic, na een hoekschop van Sven Kums.

De Buffalo’s bleven goed druk zetten en na een half uur stond het al 2-0. Coulibaly, die de voorkeur kreeg op Perbet, verdubbelde de score met een knappe kopbal. Exact hetzelfde spelbeeld in de Ghelamco Arena na de koffie. Gent controleerde de wedstrijd en na een paar minuten maakte Coulibaly zijn tweede van de avond. Hij glipte door de buitenspelval na een steekbal van Matton en werkte beheerst af.

Niet veel later maakte Laurent Depoitre de terugwedstrijd helemaal overbodig. Hij draaide zich vrij en knalde de 4-0 tegen de netten. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en trachtte die rustig uit te spelen. Neto kopte de 5-0 eindstand nog binnen op een voorzet van de ingevallen Danijel Milicevic. De troepen van Hagi dropen af met het schaamrood op de wangen. Een indrukwekkend Gent heeft de terugwedstrijd in Roemenië helemaal overbodig gemaakt.