'Cristiano belde me meteen na mijn Barça-transfer. Als één van de eersten'

'Cristiano belde me meteen na mijn Barça-transfer. Als één van de eersten'

28-07-2016 20:00

André Gomes werd woensdag gepresenteerd bij FC Barcelona, een kleine week nadat de deal tussen de Catalaanse grootmacht en Valencia rondkwam. Cristiano Ronaldo was één van de eerste mensen die hem feliciteerden.

Dat vertelt Gomes donderdag in een interview met TV3. Ondanks de rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid was Ronaldo er vorige week als de kippen bij om zijn landgenoot te feliciteren met zijn droomtransfer. Extra saillant: ook Real was nadrukkelijk in de race voor Gomes.

"Ja, het klopt dat Cristiano me meteen belde. Als één van de eersten. Hij feliciteerde me en was oprecht blij voor me", aldus Gomes. Met een knipoog: "Dat waren misschien ook wel de laatste vriendelijkheden tussen ons. Komend seizoen speel ik bij Barcelona en hij bij Real Madrid. Dan zijn we elkaars grootste rivalen."

De 22-jarige middenvelder, die ongeveer vijftig miljoen euro heeft gekost, kijkt er in Camp Nou naar uit om samen te spelen met Lionel Messi en Andres Iniesta. "Dat zijn toch wel mijn twee grootste voorbeelden. Messi is magisch en van Iniesta kan ik natuurlijk veel leren. Iniesta is de beste op zijn positie."