Overweegt Preud'homme carrièreswitch? Overgeschakeld naar binnenhuisarchitect

Overweegt Preud'homme carrièreswitch? "Overgeschakeld naar binnenhuisarchitect"

28-07-2016 18:41

Vrijdag is het eindelijk zover. Dan gaat de Belgische voetbalcompetitie opnieuw van start. Landskampioen Club Brugge krijgt de eer om het seizoen 2016-2016 op gang te trappen. De West-Vlamingen mogen op bezoek bij KV Mechelen, al meteen een hele kluif. Op de traditionele persconferentie voorafgaande de wedstrijd blikte Michel Preud'homme evenwel al wat verder vooruit.

Volgens Preud'homme moeten de supporters niet hopen op extra transfer, de kern is voldoende gestoffeerd. "Er komen geen bijkomende versterkingen meer. De spelers die we wilden, hebben we en de ploeg staat er. Als iedereen fit is, hebben we 27 veldspelers. Dat is veel, maar dat is ook nodig voor een ploeg als Club Brugge", aldus de coach.

Veel veranderingen zijn er niet op til. "Ik heb veel wisselmogelijkheden en zal opnieuw roteren. Dat weten de spelers ook. Het is belangrijk dat iedereen fit is in maart, wanneer er voor de prijzen wordt gespeeld. Iedereen moet genoeg spelen en klaar zijn om iemand te vervangen. Dat is onze politiek en dat houden we ook dit seizoen zo."

Geen bondscoach
Enkel de rol van Preud'homme is dit seizoen iets anders. "Ik was de architect van het huis dat er nu staat. Op dit moment zijn we bezig met de versiering van dat huis. Je kan zeggen dat ik ben overgeschakeld van architect naar binnenhuisarchitect. Je mag die verandering ook niet overschatten. Zoveel is er ook niet veranderd. Als ik op de club ben, dan leid ik nog steeds de trainingen in goede banen. Ik heb nu wel meer tijd om wedstrijden van andere ploegen te zien, maar uiteindelijk ligt de hoofdverantwoordelijkheid nog steeds bij mij."

Uiteraard werd er ook gevraagd naar de vermeende interesse van de KBVB in Preud'homme als trainer van de Rode Duivels. Zijn naam mogen ze alvast van het lijstje schrappen, wist de ex-doelman duidelijk te melden. "Ik blijf zeker nog een jaar trainer van Club Brugge. Natuurlijk gaat iedereen praten zolang er geen nieuwe bondscoach is, maar ik word het zeker niet", aldus Preud'homme via Sporza.