Wie wordt kampioen? Analist gelooft in de kansen van deze opvallende outsider

Wie wordt kampioen? Analist gelooft in de kansen van deze opvallende outsider

28-07-2016 18:21
1

Een nieuw seizoen en dus straks ook een nieuwe kampioen. Hoewel de ontknoping nog veraf is, geven analisten traditiegetrouw bij de start van het nieuwe voetbaljaar hun prognose. Geert De Vlieger heeft een boontje voor een opvallende outsider.

KRC Genk is volgens de ex-doelman dé ploeg om in het oog te houden. "Als we hun spel tijdens het begin van vorig seizoen vergelijken met het sprankelende voetbal dat ze bij momenten op het einde etaleerden, dan zien we dat Genk al enorme stappen gezet heeft. Maar ze zitten absoluut nog niet aan hun plafond. Er zit nog wat rek op en van deze jonge ploeg hebben we het laatste zeker nog niet gezien", vertelt De Vlieger op Playsports.be.

De analist heeft vooral veel vertrouwen in de Genkse trainer. "Peter Maes is aan zijn tweede seizoen toe in de Luminus Arena en zowel bij Mechelen als Lokeren slaagde hij er telkens opnieuw in om stappen te zetten", aldus De Vlieger. Verder wordt er ook veel verwacht van Leon Bailey, Nikos Karelis, Wilfred Ndidi en Leandro Trossard, vorig jaar nog als huurling aan de slag bij OH Leuven.