Lukaku krijgt fiches onder de neus geduwd: Tactisch is Italië een andere wereld

Lukaku krijgt fiches onder de neus geduwd: "Tactisch is Italië een andere wereld"

28-07-2016 17:48

Een week na zijn transfer naar het Italiaanse Lazio, stond Jordan Lukaku de pers voor het eerst te woord. "Ik ben naar hier gekomen om mij defensief te verbeteren", stelt de linksachter. "Alles wordt tot in de details besproken".

"Ik ben blij dat ik de mogelijkheid gekregen heb om hier te voetballen", citeert Sudinfo de Rode Duivel. "Het is een grote club, met passie in alle gelederen. Ik heb voor Lazio gekozen omdat ik mij hier sterk kan verbeteren. Ze kennen mij hier vanwege mijn offensieve kwaliteiten, maar bij deze club en in deze competitie zal ik mijn verdedigende taken kunnen bijschroeven."

Na zijn eerste trainingen kan Lukaku het Italiaanse voetbal al eens vergelijken met de Jupiler Pro League. "Men draagt tactiek hier hoog in het vaandel. We hebben een trainer die zich specifiek met het defensieve aspect bezighoudt. Hij vertelt me hoe ik me moet gedragen in balbezit en wanneer we ons op de eigen helft terugtrekken", stelt hij. "Alles wordt hier tot in de details bekeken. We focussen ons veel op de tegenstander. Ik kreeg al een fiche met daarop alle informatie over de eerstvolgende tegenstander."