Mathijssen: Genk moet Maes volgen of de hoge ambities terugschroeven

Mathijssen: "Genk moet Maes volgen of de hoge ambities terugschroeven"

28-07-2016 17:02

Racing Genk opent zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Voormalig doelman Jacky Mathijssen zag Genk afgelopen seizoen vorderingen maken, maar hoopt dat zijn ex-club er nu vanaf het begin staat.

"Vorig jaar was er gegrond geduld. Er was veel werk, dus werd de moeizame start geaccepteerd. Die tijd is voorbij", stelt de ex-doelman van Winterslag en Genk in Het Belang van Limburg. "Nu zullen er van in het begin resultaten moeten zijn. Daarom verbaast het me dat er nog niet geanticipeerd is op het feit dat men in de verdediging dun in de manschappen zit. Dat strookt niet echt met de uitgesproken ambities."

Het gerucht dat het niet botert tussen trainer Peter Maes en het duo Patrick Janssens en Dimitri de Condé, weerklinkt de laatste weken steeds luider in de Cristal Arena. Blijkbaar is de ambitie beter doen dan vorig jaar. Als dat zo is en Genk effectief wil meedingen naar een plaats in de top drie, dan is elk punt belangrijk en moet je niet pas vanaf september gaan oogsten", aldus Mathijssen.

"Daarom ben ik een beetje verrast dat men de problemen achterin nog niet heeft aangepakt. Er zijn maar twee opties: ofwel volgt men de trainer en moet die er maar voor zorgen dat de ambities ingelost worden, ofwel schroeft men die ambities een beetje terug. De supporters mogen en zullen eisen dat de ploeg er nu vanaf het begin staat."