Analist over korzelige Vreven: ''Dan had hij een andere ploeg moeten zoeken''

Analist over korzelige Vreven: ''Dan had hij een andere ploeg moeten zoeken''

28-07-2016 16:55

Waasland-Beveren zag met Thibault Moulin, Steeven Langil en Deni Milosevic drie sterkhouders vertrekken. Jacky Mathijssen is van mening dat er aan de andere kant schoon volk is bijgekomen. Hij verwacht dat de Waaslanders uit de gevarenzone blijven.

Trainer Stijn Vreven wil de lat hoger leggen en Jacky Mathijssen geeft zijn collega daar gelijk in. ''Op het einde van vorig seizoen heeft Stijn Vreven even op tafel geklopt. Hij wilde zijn persoonlijke ambities en die van de club verleggen. Dat recht had hij, daar volg ik hem in. Maar achteraf heeft hij zich blijkbaar toch neergelegd bij de voorzichtige keuze van het bestuur'', zegt Mathijssen in Het Belang van Limburg.

De coach en analist denkt dat Vreven de club opnieuw in Eerste Klasse houdt. ''Ik denk dat hij er zelf vanuit gaat dat hij over een degelijke kern beschikt. Dus verwacht ik dat hij er iets mee zal doen. Ik zie Waasland-Beveren enkele plaatsjes hoger eindigen.”

Mathijssen vindt dan ook dat Vreven positiever moet zijn. ''Vreven heeft af en toe vrij korzelig gereageerd. Op dat vlak is hij misschien wel de tegenpool van positivo Bob Peeters. Maar ik geef Stijn toch de raad om vanaf nu te stoppen met die negatieve expressies. Daar is hij niet mee gebaat. En de club evenmin. Ik heb niet de indruk dat zijn ploeg er zo slecht voorstaat. Trouwens, als hij vindt dat de club zijn ambities niet kan volgen, dan had hij een andere werkgever moeten zoeken.''