Voormalige Rode Duivel mag contract proberen te versieren bij club van Stijnen

Voormalige Rode Duivel mag contract proberen te versieren bij club van Stijnen

28-07-2016 16:35

Gill Swerts zit al enkele maanden zonder club. Hij is nu opgedoken bij Sporting Hasselt. Stijn Stijnen, de sportief directeur van de Limburgse club, geeft hem een kans om een contract te verdienen.

Sporting Hasselt speelt het komende seizoen in de hoogste amateurklasse en is nog op zoek naar geschikte versterkingen. Swerts is een mogelijk opportuniteit en is voorlopig op proef. De 33-jarige rechtsachter deed woensdag direct mee tegen de amatuers Hoepertingen. Swerts kwam tachtig minuten in actie tijdens de door Hasselt met 3-1 gewonnen match.

Swerts is sinds februari clubloos, nadat zijn contract bij de Engelse vierdeklasser Notts County werd ontbonden. Onze landgenoot kwam in het verleden vooral uit voor Nederlandse clubs. Hij speelde onder andere voor Feyenoord, Vitesse, ADO Den Haag en AZ. Tussen 2006 en 2009 kende hij de beste periode uit zijn loopbaan, want toen speelde hij ook zeventien interlands voor de Rode Duivels. Swersts speelde daar samen met Stijnen, die hem nu de mogelijkheid biedt om een contract te versieren.