Lukaku merkt al verschil: ''Het is hier gedetailleerder voetballen dan in België''

Lukaku merkt al verschil: ''Het is hier gedetailleerder voetballen dan in België''

28-07-2016 15:36

Jordan Lukaku verruilde vorige week KV Oostende voor Lazio Roma. De Rode Duivel gaf donderdag zijn eerste persconferentie voor zijn nieuwe werkgever. Hij hoopt zich in Italië voor al te ontwikkelen.

''Ik ben gelukkig met de kans die Lazio mij geeft. Het is een grote club die leeft van de passie. Ik weet dat ik hier veel kan verbeteren. Wie mij volgt weet dat ik graag offensief voetbal, maar ik weet dat ik hier defensief sterk kan evolueren." 

Lukaku verwacht dat zijn trainer Simone Inzaghi op dit vlak van grote waarde kan zijn. "De coach wil zijn verdediging tot in de perfectie slijpen. Hij zegt me bij elke actie hoe ik moet anticiperen. Het is hier gedetailleerder voetballen dan in België, we richten ons meer op de tegenstander. Hij geeft me bijvoorbeeld voortdurend steekkaarten met info over de tegenstander. Ik wil in elke match alles geven voor deze club en haar supporters. Ik wil na elke wedstrijd het veld met een nat shirt verlaten en zorgen dat de fans trots zijn.''

Onze landgenoot maakte ook bekend dat hij het komende seizoen nummer zes zal dragen. Lukaku neemt dit over van de vertrokken aanvoerder Stefano Mauri.