''Ik ben vooral benieuwd naar het Champions League-verhaal van Club''

''Ik ben vooral benieuwd naar het Champions League-verhaal van Club''

28-07-2016 15:21

KV Mechelen en Club Brugge trappen vrijdagavond het nieuwe seizoen op gang. Sporza-journalist Tom Boudeweel blikt vooruit op de Jupiler Pro League. Hij verwacht opnieuw veel van regerend landskampioen Club.

"Ik stel vast dat Club Brugge, behalve Thomas Meunier, iedereen aan boord heeft kunnen houden. Bovendien is hun voorbereiding dit jaar niet verstoord door een Europese kwalificatiecampagne en kunnen Michel Preud'homme en Philippe Clement voortbouwen op vorig seizoen. Zo win je veel tijd'', zo laat Boudeweel weten Sporza.

Hij is bovendien van mening dat Blauw-Zwart tot op heden een goede transferzomer achter de rug heeft. De journalist denkt dat Club het vertrek van Meunier uitstekend heeft opgevangen met de komst van Ricardo van Rhijn. "Club heeft een sterke kern en heeft slim ingekocht. Als Van Rhijn zijn beste niveau haalt is hij een waardige vervanger voor Meunier."

Tot slot kijkt Boudeweel uit naar het Champions League-avontuur van de Bruggelingen. "Ik ben vooral benieuwd naar het Champions League-verhaal van Club. Ik hoor ze graag zeggen dat ze hetzelfde kunnen bereiken als AA Gent vorig seizoen. Ik vraag me af of ze ook met de ingesteldheid zullen spelen om zelf het spel te maken. Gent had wel wat geluk dat Zenit, Lyon en Valencia in mindere vorm waren, maar je moet dat geluk ook afdwingen."