Genkenaar weet dat het pak beter moet: Hebben iets recht te zetten

Genkenaar weet dat het pak beter moet: "Hebben iets recht te zetten"

28-07-2016 13:38

Racing Genk speelt donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League tegen het Ierse Cork City. De Limburgers doen dat waarschijnlijk met een onuitgegeven defensie. Jongeling Dries Wouters moet opdraven tegen de Ierse ploeg.

Genk won in de vorige voorronde pas na strafschoppen tegen voetbaldwerg Buducnost Podgorica. Wouters weet dat het beter moet. "We hebben iets recht te zetten voor onze fans, een prestatie zoals vorige week in Montenegro is zeker niet voor herhaling vatbaar", stelt Wouters in Het Belang van Limburg.

De negentienjarige Wouters krijgt waarschijnlijk een basisplaats in de belangrijke wedstrijd. Hij blijft er rustig onder. "Ik heb eigenlijk zelden last van zenuwen. Ik ben niet zo snel opgejaagd. Ook vorige week niet toen ik na zeventig minuten plots moest invallen na de rode kaart van Bennard Kumordzi"; klinkt het.

Van onderschatting is er geen sprake. "We zullen inderdaad een tempo hoger moeten spelen. En achteraan de concentratie bewaren. In principe moet ik complementair zijn met Sébastien Dewaest. Hij is een beest in de duels, gooit ook twintig kilo meer dan mij in de strijd. Naast hem moet ik de dekking verzorgen. Dat ligt me wel", besluit hij.