Van Gaal biedt zich niet aan, maar 'Wilbots' wil nieuwe bondscoach worden

Van Gaal biedt zich niet aan, maar 'Wilbots' wil nieuwe bondscoach worden

28-07-2016 11:00

Wie de opvolger van Marc Wilmots bij de Rode Duivels wordt is nog niet bekend. Eén opvallende kandidaat heeft zijn sollicitatie al ingestuurd. Het is geen bekende trainer zoals Marcello Lippi, maar wel... een robot.

Het Gentse softwarebedrijf In The Pocket heeft met een computerprogramma gesolliciteerd bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). In Denemarken maken verscheidene clubs al gebruik van statistieken. Nu hoopt In The Pocket de KBVB te kunnen overtuigen om een soortgelijk computerprogramma, alias robot, de opstelling en tactiek te laten bepalen.

"Het is technisch haalbaar om op basis van 'big data' zo'n systeem te ontwikkelen", zegt CEO Jeroen Lemaire in Het Laatste Nieuws. "Wat onze Rode Duivels nodig hebben, is niet de mening van één man, maar de kracht van keiharde data.", klinkt het.

In de motivatiebrief van 'Wilbots' staan nog enkele pluspunten. "Hij is altijd aanspreekbaar voor pers en antwoordt wél op de vragen. Bovendien heeft hij geen oog voor bizarre kapsels en tassen van Louis Vuitton. Wat telt, zijn de prestaties van het team en wie daar het meest toe bijdraagt", besluit het softwarebedrijf.