Anderlecht kan deze haalbare kaarten treffen in laatste CL-voorronde

Anderlecht kan deze haalbare kaarten treffen in laatste CL-voorronde

28-07-2016 09:24

Ajax heeft in eigen huis 1-1 gelijk gespeeld tegen het Griekse PAOK Saloniki, en dat kan goed nieuws zijn voor Anderlecht. Als Ajax (of Shakhtar Donetsk) wordt uitgeschakeld wordt Anderlecht namelijk reekshoofd in de laatste voorronde van de Champions League.

Niet-reekshoofden moeten vrezen voor een onmogelijke loting, want Manchester City zal sowieso in de pot zitten. Ook Porto en Villarreal zitten rechtstreeks in die ronde. Verder heeft ook Donetsk goede papieren na een 2-0 tegen Young Boys, en de vijfde ploeg kan dus Ajax of Anderlecht worden.

Bij de niet-reekshoofden zijn er echter ook twee moeilijke ploegen die al zeker geplaatst zijn. Het gaan dan om AS Roma en Borussia Mönchengladbach. De andere ploegen hangen af van de resultaten uit de derde voorronde. Daar zit ook nog een wedstrijd bij tussen Monaco en Fenerbahçe, maar dat zijn geen volledig onhaalbare affiches voor Anderlecht. Verder zijn ook Steaua Boekarest, Young Boys en Sparta Praag nog mogelijke tegenstanders. Als het City wil vermijden moet het dus hard supporteren voor PAOK Saloniki.