Vanhaezebrouck weet wie bondscoach moet worden: Het zou logische stap zijn

Vanhaezebrouck weet wie bondscoach moet worden: "Het zou logische stap zijn"

28-07-2016 08:55

België is nog steeds naarstig op zoek naar een bondscoach, maar er is nog geen beslissing gevallen. Voor Hein Vanhaezebrouck is er in ieder geval maar één kandidaat: Michel Preud'homme.

De trainer van AA Gent vindt zijn collega heel geschikt. "Het is aan Preud'homme. Ik zou het maar een logische stap vinden. Michel is de meest ervaren onder de Belgische trainers - ik vind dat de nationale ploeg trouwens moet geleid worden door een Belg. Het is niet mijn bedoeling om met mijn mening Michel weg te lokken uit Brugge, volgens mij is hij gewoon de beste kandidaat. Niet in duobaan, welteverstaan. Dat lijkt me niet gezond", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Je kunt simpelweg niet voorbij Preud'homme. Als je hem die mogelijkheid nú niet gunt, bestaat de kans dat hij nooit meer bondscoach wordt - en die fout hebben we al eens gemaakt met Gerets. De bond moet duidelijk laten voelen dat ze Preud'homme willen, ook financieel - door hem te willen betalen wat ze zouden overhebben voor een gerenommeerde buitenlandse kandidaat. Al begrijp ik dat de positie van Bart Verhaeghe, enerzijds als clubvoorzitter van Preud'homme, anderzijds als ondervoorzitter van de bond, de dingen er niet makkelijker op maakt."

Ook manager Michel Louwagie wil Preud'homme als bondscoach zien. "Ik wil me niet moeien, maar inderdaad, Preud'homme is de meest geschikte kandidaat. Hij heeft genoeg bewezen om door iedereen aanvaard te worden als de ideale opvolger van Wilmots."