De Sutter werd weggepest bij Bursaspor: Nu kan ik dat gerust zeggen

De Sutter werd weggepest bij Bursaspor: "Nu kan ik dat gerust zeggen"

28-07-2016 08:12

Sporting Lokeren heeft deze zomer een stevige investering gedaan. Tom De Sutter moet dit seizoen voor de doelpunten, hij geeft er zelfs een topsalaris in Turkije voor op. Alhoewel...

In theorie verdiende De Sutter in Turkije ongeveer anderhalf miljoen euro per jaar, maar in de praktijk werd hij maandenlang niet betaald. De Sutter nam dat niet, en zo belandde hij op de bank bij Bursaspor. 

"In de tweede match werd ik vervangen en daarna speelde ik niks meer. Nu kan ik gerust zeggen hoe dat kwam. Ze hadden me op dat moment al een paar maanden niet meer betaald, waarop ik mijn advocaat aan het werk zette. Dat zal niet geholpen hebben", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Gek genoeg zou De Sutter toch opnieuw voor een transfer naar Bursaspor kiezen. "Ik zou het altijd opnieuw doen, ook al speelde ik er amper. Sportief kan het trouwens overal mislopen. Voor hetzelfde geld had ik bij Club Brugge ook maar vier matchen gespeeld. Op veel vlakken is het een enorm tof en leerzaam jaar geweest. Voor ons gezin en voor mezelf als mens was het een verrijking."