'Juventus maakt 108 miljoen winst op Pogba; 23 miljoen verdwijnt in zak Raiola'

'Juventus maakt 108 miljoen winst op Pogba; 23 miljoen verdwijnt in zak Raiola'

27-07-2016 23:55

Boulevardkrant The Sun steekt er de hand voor in het vuur: de transfer van Paul Pogba naar Manchester United is nu écht bijna in kannen en kruiken. De komst van de Franse vedette van Juventus kost de Engelsen liefst 132 miljoen euro. 

Ongeveer 109 miljoen verdwijnt in de kas van Serie A-kampioen Juventus. De Oude Dame onderhandelde wekenlang met United over de megatransfer van Pogba (23), die saillant genoeg vier jaar geleden voor minder dan één miljoen euro de overstap maakte van Manchester naar Turijn. Destijds wenste Pogba zijn aflopende contract bij The Red Devils niet te verlengen. Het vervolg is geschiedenis. In Italië groeide de international uit tot een spelers van wereldklasse.

Pogba's zaakwaarnemer Mino Raiola houdt volgens The Sun liefst 23 miljoen euro over aan de transfer die hij de afgelopen weken heeft bekokstoofd. Eerder deze zomer verkasten twee andere cliënten (Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan) van de Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer ook al naar Old Trafford. 

De 109 miljoen euro die United betaalt voor Pogba, is een nieuwe mijlpaal op transfergebied. Het oude wereldrecord stond op naam van Gareth Bale, voor wie Real Madrid drie jaar geleden ongeveer honderd miljoen overmaakte naar Tottenham Hotspur.