Peter Maes moet puzzelen in de defensie voor Europa League-duel

Peter Maes moet puzzelen in de defensie voor Europa League-duel

27-07-2016 19:36

Racing Genk heeft zich met veel moeite kunnen plaatsten voor de derde voorronde van de Europa League na een strafschoppenreeks tegen Montenegrijnse Buducnost Podgorica. Donderdagavond komt het Ierse Cork City op bezoek in de Luminus Arena. 

Peter Maes zal moeten puzzelen in de verdediging door de afwezigheid van Bennard Kumordzi en Timothy Castagne. De Genk-trainer zal naast Sebastien Dewaest moeten rekenen op youngsters Sandy Walsh, Dries Wouters en Jere Uronen. "Wouters heeft in Montenegro een goede invalbeurt gemaakt. Ik kon ook Ndidi naar achteren trekken, maar dan had ik nog meer moeten schuiven", verklaarde Maes aan Het Belang van Limburg.

De Limburgers konden zich maar op het nippertje plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League en krijgen met Cork City een relatief onbekende tegenstander. "Het zal tegen Cork beter moeten dan tegen de Montenegrijnen, maar in principe kunnen we deze ploeg aan. Verdedigend staan ze sterk. De laatste 25 wedstrijden hebben ze zeventien keer de nul gehouden. Gelukkig recupereren we Alejandro Pozuelo, de man die deze ploeg kan laten draaien."