Vanhaezebrouck onderschat Roemenen niet: Meer dan stevige tegenstander

Vanhaezebrouck onderschat Roemenen niet: "Meer dan stevige tegenstander"

27-07-2016 19:22

AA Gent krijgt donderdagavond zijn eerste serieuze test van het seizoen. De Buffalo's moeten in de voorronde van de Europa League voorbij het Roemeense Viitorul Constanta om hun kansen gaaf te houden voor de groepsfase.

Hein Vanhaezebrouck onderschat de ploeg van Gheorghe Hagi zeker niet. "Een meer dan stevige tegenstander. Er waren makkelijker opdrachten dan deze", verklaarde de Gent-trainer op de persconferentie daags voor de wedstrijd. "De scouting leerde ons dat de spelers nu al heel scherp staan. Dit is een niet te onderschatten opponent die modern voetbal speelt."

"Bovendien hebben ze een trainer die de klappen van de zweep kent. We mogen eerst thuis spelen, dus het is belangrijk meteen een goede uitgangspositie te veroveren. Ik speel liever eerst op verplaatsing, maar het is nu zo. Winnen is de opdracht zodat we naar Roemenië kunnen trekken met een voorsprong."

AA Gent staat donderdagavond voor zijn eerste echte test. "Ik heb enkele nieuwkomers moeten inpassen tijdens de voorbereiding. Beetje bij beetje lukt dat. De anciens zijn wel fit en ik ga ervan uit dat we dit seizoen kwalitatief een stap vooruit gaan zetten."