Weiler tevreden met Europees debuut: Goed resultaat tegen sterke Russen

Weiler tevreden met Europees debuut: "Goed resultaat tegen sterke Russen"

27-07-2016 18:00

René Weiler heeft zijn vuurdoop als nieuwe trainer van Anderlecht met glans doorstaan. Paars-wit behaalde een nuttig gelijkspel op verplaatsing bij Rostov en heeft alles in eigen handen om zich volgende week te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League.

Voor de Zwitser was het zijn eerste Europese wedstrijd. "Of ik nerveus was? Dat ben ik altijd, want elke wedstrijd is belangrijk", aldus Weiler in Het Belang van Limburg. "Ik ben als coach altijd erg actief langs de lijn. Niet zozeer om te discussiëren met de officials, maar ik ben wel erg begaan met het spel."

De nieuwe trainer van Anderlecht was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "Het gelijkspel is een goed resultaat tegen een sterke tegenstander. Tegelijkertijd is het jammer omdat we twee keer op voorsprong kwamen. Die penaltyfout van Steven Defour was volgens mij heel licht, maar het is nu zo. Dit is een resultaat waarop we kunnen bouwen."

Paars-wit trof voor het eerst sinds lang nog eens raak uit een stilstaande fase. "Natuurlijk hebben we daarop getraind", vertelde Weiler daarover. "Dat is ontzettend belangrijk in het voetbal en Rostov is daar heel sterk in. Dat doet het deugd als die eeste hoekschop meteen binnengaat."