Ex-Bruggeling Vermeulen vindt geen ploeg meer: De voetbalwereld is hypocriet

Ex-Bruggeling Vermeulen vindt geen ploeg meer: "De voetbalwereld is hypocriet"

27-07-2016 16:00

De 24 profclubs van ons land mogen binnenkort beginnen aan de competitie, maar voor profclub 25 zit dat er niet in. We hebben het over Players4Contract, de ploeg van spelers zonder contract. Jorn Vermeulen is één van hen.

In samenwerking met de voetbalbond mag iedereen die dat wil meetrainen met Players4Contract. De ploeg speelt een aantal oefenwedstrijden tegen clubs uit de lagere klassen, in de hoop dat een speler wordt opgepikt. Onder meer René Sterckx en Antonio Ghomsi hebben zich al aangesloten. Vermeulen is zowaar aanvoeder van de ploeg, maar zijn geduld raakt wel op.

"Mentaal is dit wel héél zwaar. Je moet jezelf elke dag uit bed sleuren, jezelf blijven opladen… Daarom mag dit niet te lang duren. Ik heb nog de ambitie om minstens in tweede klasse te voetballen. Komt er niets uit de bus, dan zal ik moeten uitkijken naar een club op een lager niveau", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Eén van de redenen waarom Vermeulen niet makkelijk aan een ploeg raakt is zijn argwaan voor makelaars. "Ik krijg telefoons van makelaars. Die zeggen dan: ik heb een club voor jou gevonden. Maar als je doorvraagt, blijkt het niet concreet te zijn. Ik weet intussen hoe hypocriet het voetbalwereldje is. Het is ieder voor zich."