Anderlecht-icoon positief over Weiler: ''Hij weet waarover hij spreekt''

Anderlecht-icoon positief over Weiler: ''Hij weet waarover hij spreekt''

27-07-2016 15:47
1

René Weiler is nu een maand aan de slag bij Anderlecht. De Zwitser kende dinsdagavond tegen Rostov zijn officiële debuut als hoofdcoach van paars-wit. Anderlecht-icoon Paul Van Himst is tot op heden zeer te spreken over de opvolger van Besnik Hasi.

Van Himst kwam Weiler al eens tegen in Anderlecht, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad. ''Hij gaf mij een erg ambitieuze indruk en hij weet waarover hij spreekt. Vorig seizoen waren er te veel ups en downs en Weiler moet continuïteit in de prestaties krijgen. Het kan eens voorvallen dat Anderlecht verliest van een staartploeg, maar toch geen vijf keer op een seizoen. Daarom vind ik het goed dat de coach hamert op conditie en discipline. Hopelijk zullen we vanaf nu elke match met elf tegen elf spelen, want vorig jaar had ik soms de indruk dat soms tot vijf spelers congé namen tijdens de wedstrijd.''

Weiler liet zich direct gelden. Discipline is voor hem heel belangrijk en daarom stuurde de trainer zowel Kara Mbodji als Stefano Okaka naar de B-kern. ''Een trainer moet beslissingen durven nemen. Als hij grote namen als Okaka en Kara uit de ploeg durft te zetten, dan zal hij daar wel grondige redenen voor hebben. Ze zullen moeten werken en hopelijk vallen de resultaten goed mee. Dan zal iedereen de boodschap begrepen hebben'', aldus Van Himst.