Zomertransfer maakt prima indruk bij RSCA: ''Hij deed het goed op de flank''

Zomertransfer maakt prima indruk bij RSCA: ''Hij deed het goed op de flank''

27-07-2016 14:59

Anderlecht speelde dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League gelijk tegen Rostov FK. Radiojournalist Bert Sterckx voorzag de wedstrijd van commentaar en zag in Rusland vier nieuwkomers in actie. Hij was in zijn analyse voor Sporza te spreken over de prestatie van Sofiane Hanni.

Hanni bezorgde Anderlecht een droomstart door al in de derde minuut raak te schieten uit een hoekschop. "Hanni deed het wel goed op de flank, een positie die eigenlijk niet de zijne is. Hij was veel aan de bal, maakte enkele goede acties en het zal ook wel leuk voor hem zijn dat hij meteen kon scoren in de eerste officiële match. Na KV Mechelen is hij bij Anderlecht in een andere wereld terechtgekomen, maar hij is een rustige jongen en blijft met twee voetjes op de grond."

De Algerijn kon Sterckx dus bekoren. Naast Hanni waren Sebastian De Maio, Dennis Appiah, Alexandru Chipciu de derde overige zomeraanwinst die tegen Rostov in actie kwamen. Sterckx was niet onder de indruk van De Maio en Chipciu.