Nieuwkomers kunnen niet meteen bekoren bij RSCA: 'Twijfelachtig en tegenvaller'

Nieuwkomers kunnen niet meteen bekoren bij RSCA: 'Twijfelachtig en tegenvaller'

27-07-2016 13:23

RSC Anderlecht speelde dinsdag met 2-2 gelijk tegen FK Rostov. De Brusselaars begonnen met een pak nieuwe spelers aan de wedstrijd. Niet elke nieuwkomer kon blijkbaar overtuigen. 

Radiojournalist Bert Sterckx reisde naar Rusland af om de wedstrijd te verslaan. Hij was niet meteen onder de indruk van enkele nieuwkomers. "Alexandru Chipciu was de grootste tegenvaller", klinkt het op Sporza. "Hij was zwak in de duels en liet eigenlijk weinig zien. Maar van alle nieuwkomers is hij nog het minst lang bij de club. Hij moet misschien nog wat tijd krijgen."

"Sebastian De Maio vond ik twijfelachtig acteren naast Bram Nuytinck centraal achterin. Het was allemaal wat paniekerig bij momenten. Zeker wanneer de sterke beer van Rostov, Bukharov, werd aangespeeld met een lange bal. Je ziet wel dat hij veel leiding geeft aan de anderen en dat zowel De Maio als Nuytinck beter probeerden uit te voetballen dan voorheen."

Eén nieuwkomer kon wel bekoren. "De grote meevaller in de verdediging was Dennis Appiah. Aan de overkant speelde Fabrice N'Sakala niet goed, met veel slechte passes. Appiah stond verdedigend zeker zijn mannetje, heeft veel loopvermogen en ging vaak mee naar voor. Zijn voorzetten kunnen zeker beter, maar hij kan zeker een vaste waarde worden als rechtsachter."