Limbombe mag niet op lauweren rusten: Preud'homme is bijzonder veeleisend

Limbombe mag niet op lauweren rusten: "Preud'homme is bijzonder veeleisend"

27-07-2016 12:24

Club Brugge haalde met Anthony Limbombe een nieuwe flitsenvoetballer in huis. De flankaanvaller moet in de (nabije) toekomst José Izquierdo opvolgen. Eerst moet hij zich nog aanpassen aan voetbal bij een topclub.

Bart Buysse, ex-ploegmaat van Limbombe bij NEC en ex-speler van Club Brugge, gelooft dat hij bij Club Brugge de juiste coach heeft gevonden. "Michel Preud’homme zal Anthony wel op niveau brengen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik werkte met Michel samen bij FC Twente. Hij is bijzonder veeleisend, zeker voor flankspelers. Anthony acht ik klaar voor de stap hogerop. Hij kan wat frivoliteit toevoegen. Hij heeft snelheid, een goede voorzet, een leuke individuele actie én een strak schot. Leuke voetballer om naar te kijken. Maar bij Club Brugge zal hij nog harder moeten werken en meer regelmaat tonen."

"In Nederland zijn de duels vaak één tegen één, wij vielen bij NEC terug op een stevige defensieve organisatie. Anthony ‘vergat’ soms eens mee te verdedigen, liet ons wat aan ons lot over. Dat zal Michel nooit aanvaarden. Het zal een werkpunt voor hem zijn om iets constanter te acteren en niet alleen te teren op de flitsen waarmee hij bij NEC het verschil maakte."