'Everton betaalt 9 miljoen euro voor middenvelder van Aston Villa'

'Everton betaalt 9 miljoen euro voor middenvelder van Aston Villa'

27-07-2016 09:08

Idrissa Gueye lijkt de eerste aanwinst van Ronald Koeman bij Everton te worden. Volgens The Daily Mail is de Premier League-club bereid om ongeveer negen miljoen euro te betalen voor de middenvelder van het gedegradeerde Aston Villa. 

In het contract van de 26-jarige Senegalees is opgenomen dat hij voor dat bedrag mag vertrekken uit Birmingham. Gueye heeft sowieso de ambitie om op het hoogste niveau te blijven acteren. Vorig seizoen was de Afrikaanse controleur één van de weinige spelers van Villa die wekelijks een redelijk niveau haalde. Volgens de statistieken behoorde Gueye tot de beste tackelaars van de Premier League. Villa eindigde kansloos op de laatste plaats. 

Ruim een maand na zijn aanstelling als nieuwe manager van Everton wacht Koeman nog altijd op zijn eerste grote aankoop. Uiteraard worden er diverse namen gelinkt aan The Toffees. Zo zou Axel Witsel op het verlanglijstje van de Nederlandse manager staan. Ook Stoke City-aanvaller Marko Arnautovic en de Nederlandse verdediger Bruno Martins Indi zijn targets voor de volksclub uit Liverpool.