Perbet liep transfer naar Anderlecht mis dankzij Chinezen

Perbet liep transfer naar Anderlecht mis dankzij Chinezen

27-07-2016 08:02

Bij AA Gent moet Hein Vanhaezebrouck een opmerkelijke nieuwe pion inpassen. De 31-jarige Jérémy Perbet moet dit seizoen voor de goals zorgen. Nochtans had hij dat evengoed bij Anderlecht kunnen doen.

Perbet heeft al eerder laten weten dat Anderlecht hem ook wilde, zelfs tot net voor hij tekende bij Gent toonde het interesse. Nu geeft hij wat meer details. "Anderlecht heeft mij tijdens mijn vakantie opgebeld, maar alles hing af van een mogelijk vertrek van Okaka. Ik wilde snel zekerheid en Gent speelde kort op de bal", legt de Fransman uit in Het Nieuwsblad. Okaka kon in die periode naar China, maar die transfer bleef aanslepen.

Voor Perbet is het trainingsregime bij Gent wel aanpassen. "De voorbereiding is extra belangrijk door wat de coach van mij vraagt, iets heel anders dan ik bij Charleroi gewend was. Daar speelde de ploeg in functie van mij, bij Gent is dat niet het geval. Ik heb een veel ruimere rol dan bij Charleroi. Ik moet voortdurend druk zetten op de tegenstander en bij balverlies terugzakken tot bij hun nummer zes. In balbezit moet ik veel bewegen en in de diepte lopen. Ik ben eigenlijk constant in beweging."