Anderlecht kan voorsprong niet vasthouden, maar doet goede zaak

26-07-2016 22:18
4

Anderlecht is er niet in geslaagd te winnen in en tegen een stug Rostov, maar met een 2-2 gelijkspel doet het wel een goede zaak. Sofiane Hanni was de uitblinker van dienst met een doelpunt en een assist.

Anderlecht begon uitstekend aan de wedstrijd met een 0-1 voorsprong na 2 minuten via een corner die ingestudeerd bij nieuwkomer Hanni kwam. Rostov toonde zich echter een stugge tegenstander en na een kwartier stond het terug 1-1 via de Iraniër Saied Ezatolahi.

Rostov speelde even wat beter, maar liet Anderlecht toch opnieuw in het spel komen. De ploeg liet in zijn eerste officiële wedstrijd onder coach Rene Weiler bij vlagen goed voetbal zien. Na de rust werd het daar ook voor beloond met een knap doelpunt van Yoeri Tielemans. Rostov knokte zich wel nog eens terug, want Dmitriy Poloz scoorde een licht toegekende strafschop. Door de 2 uitdoelpunten doet Anderlecht wel een goede zaak met het oog op de terugwedstrijd van volgende week.