Peter Maes uit frustraties: Daar is Genk nog niet ver genoeg in

Peter Maes uit frustraties: "Daar is Genk nog niet ver genoeg in"

26-07-2016 21:05

Peter Maes heeft in zijn eerste seizoen bij Racing Genk uitstekend werk geleverd. De trainer heeft de kleedkamer opgekuist en zag zijn werk uiteindelijk bekroond met een Europees ticket. Volgend seizoen zijn de ambities van de Limburgers echter groter.

"Wat we hier op een jaar hebben klaargespeeld, daar heb je bij Lokeren bij manier van spreken vier jaar voor nodig", verklaarde Maes aan Het Nieuwsblad. "Toen we de spelers eind mei fysiek hebben getest, bleek dat ze tot 25 procent sterker waren geworden. De VO2-max van Buffel was 54 en is nu 67. En dat is alleen maar conditioneel. Globaal gezien is de groep zelfs 50 tot 60 procent beter geworden.

De Limburgse trainer wil met Genk op termijn meestrijden voor de landstitel. "Dat is ook een bewustzijnsproces. Wilfried Ndidi moet leren geloven in zijn nieuwe positie, Sebastien Dewaest moeten leren om belangrijk te worden bij een topploeg. Christian Kabasele was mijn absolute leider achterin, maar nu is hij weg en een vervanger had ik niet. Op dat vlak staat Genk nog niet ver genoeg."