OFFICIEEL: Braziliaanse vedette maakt Europese comeback bij Villarreal

OFFICIEEL: Braziliaanse vedette maakt Europese comeback bij Villarreal

27-07-2016 16:40

Alexandre Pato is bijna eigendom van Villarreal. Het Braziliaanse Corinthians, de huidige club van de aanvaller, laat weten dat de transfer in een afrondende fase is.

Binnen enkele dagen zullen beide clubs de transfer bevestigen van het voormalig wonderkind. "Er is enkel nog wat papierwerk te doen. Het is een kwestie van uren voordat de transfer definitief is", laat Corinthians via een woordvoerder weten. Uitspraken over de hoogte van de transfersom worden nog niet gedaan.

Voor Pato wordt Villarreal zijn derde Europese club. De 26-jarige Braziliaan kwam als tiener naar AC Milan, maar kon het niet waarmaken in Italië. Nadat hij in 2013 terug was gekeerd in zijn thuisland, probeerde hij het afgelopen seizoen bij Chelsea. Een halfjaar kreeg hij op huurbasis de kans om zich te bewijzen bij toenmalig manager Guus Hiddink, maar Pato kon onvoldoende overtuigen.

Update 27/7 16.40: Alexandre Pato gaat definitief voetballen voor Villarreal. De Spaanse club heeft woensdagmiddag de komst van de Braziliaan bevestigd. Pato tekent een vierjarig contract bij de Primera Division-subtopper, die de spits overneemt van Corinthians.